Інвестиційні фонди. Як визначити надійні?

Вибір інвестиційного фонду

Інвестиційні фонди. Як визначити надійні?

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Комментариев нет 2,499 просмотров

Інвестиційним фондом прийнято називати установу, що проводить колективне інвестування.

Основна суть такого фонду – акумуляція заощаджень юридичних і приватних осіб для спільного інвестування шляхом придбання цінних паперів, а не реального виробничого активу.

Важливий аспект – купівля цінних паперів здійснюється професійними учасниками ринку фінансів – компаніями з управління активами, завдяки чому ризик приватних інвесторів знижується до мінімуму.

Це відмінне рішення для людей, які бажають заробити, але при цьому не мають достатньо часу, бажання і навичок, щоб розбиратися в основних аспектах інвестування і постійно тримати руку на пульсі.

Основна помилка людей в процесі підбору інвестиційного фонду – це перегляд статистики організації за минулий рік. Справа в тому, що у відкриту, про свої успіхи говорять тільки ті фонди, які насправді приносять дуже мало позитивних результатів. Вся їх робота полягає в залученні максимальної кількості інвесторів, грошима яких можна маніпулювати. Всі статистичні розрахунки успіху діяльності фондів – це досить суб'єктивні дані, на які впливає дуже багато зовнішніх факторів. Так, це серйозно ускладнює вибір фонду.

Вибір інвестиційного фонду

Фонди, що показали неймовірно високий стрибок продуктивності в один рік, навряд чи зможуть найближчим часом повторити свій успіх, тому варто зупинити свій вибір на організаціях, досягнення яких, може, і не такі високі, але регулярні і відбуваються вже протягом тривалого часу.

Якщо статистика це підтверджує, значить, ви вибрали фонд, в якому працює злагоджена команда менеджерів, які здатні принести вам прибуток за будь-яких умов на ринку. Саме таким фондам варто довіряти свої кошти.
Крім перерахованого вище все ж є декілька аспектів, на які слід звертати увагу в процесі підбору інвестиційного фонду, давайте детальніше розглянемо кожен з них.

Звітність організації

В кожному фонді є свій пакет документів, що дозволяє інвесторам приймати рішення, що стосується безпосередньо самого процесу інвестування.

Найбільш важливими документами, обов'язковими до розгляду перед початком співпраці, є:

  • Регламент;
  • Проспект емісії;
  • Річний звіт по роботі фонду.

Незважаючи на той факт, що дана документація перевантажена спеціалізованою термінологією, її вивчення може дати багато корисної інформації про діяльність фонду та його фінансовому стані. Зміст документів може здатися заплутаним і складним, але їх вивчення і вникання в тему позитивно впливає на якість вкладень, відповідно, на обсяги майбутнього прибутку.

Дуже важливо розібратися з основними цілями, які ставить перед собою фонд – довгострокова стабільність або короткостроковий високий зріст. Порівняйте власні плани і плани фонду, якщо вони не збігаються, то про співробітництво і мови бути не може.

Наступний важливий аспект – це обрана фондом стратегія інвестування: інвестування з отриманням регулярного доходу або ж одиничне інвестування з підвищеними процентними ставками.

Не забудьте про комісійні платежі. Практично всі маніпуляції інвестора у статутному фонді супроводжуються комісією. В одному фонді вона вище, в іншому – нижче або залежить від активності інвестора. Але в будь-якому випадку завжди можна порівняти розмір комісій та вибрати найбільш оптимальний варіант.

З цього питання краще консультуватися з представником фонду, так як людина, що не має уявлення про інвестиційної діяльності, навряд чи зможе самостійно розібратися в широкому різноманітті комісій та додаткових платежів. Справа в тому, що фонд в першу чергу заробляє для себе, звідси і така маса комісій, але знайте, що від відсотку комісії буде залежати і ваш заробіток: чим менше комісія, тим більше, відповідно, ваш отриманий від інвестування дохід.

Далі в регламенті йдуть менші за обсягом, але не за значимістю, розділи, що включають інформацію про рахунок інвестора, можливості продажу і покупки сертифікатів фонду, а також рівнях ризику, які взяв на себе фонд, беручи участь в інвестиційних процесах. Не дивлячись на той факт, що кожна інвестиційна угода унікальна і супроводжується певним ризиком, рівень цього ризику може відрізнятися.

Два важливих розділу з регламенту включають в себе результати, продемонстровані фондом протягом минулих кілька років і загальний успіх організації, а також подробиці про людей, які будуть вести власні справи й контролювати грошові потоки.

Як вибрати інвестиційний фонд
Ще один цікавий документ, який варто розглянути при виборі інвестиційного фонду – це звіт про додаткової інформації, у який включено більше подробиць, що не ввійшли в основний пакет документів, наприклад, склад та кваліфікацію ради директорів фонду та безпосередні обов'язки кожного з його членів. Важлива деталь, про яку багато хто не знає, це те, що звіт про додаткову інформацію не надсилається інвестору без його попереднього запиту. Тому якщо ви хочете заглибитися в роботу фонду або передати своєму фахівцеві всі наявні у вас дані для успішного ведення інвестицій, зробіть запит на отримання цього звіту.
При виборі фонду упевніться, що в умовах співробітництва є пункт про щоквартальний або щорічний звіт, який повинен бути висланий інвесторам для того, щоб вони мали реальне уявлення про те, як йдуть справи.

Не робіть поспішних висновків, намагайтеся вивчити всю отриману інформацію. Надана документація повинна дозволити визначитися, чи можна співпрацювати з фондом і чи принесе він у майбутньому бажаний дохід.

Завжди пам'ятайте про те, що в подібних документах хороші сторони процесу і різні досягнення будуть виставлені на перший план, а ось негативні сторони роботи або зовсім упускаються, або описані настільки завуальовано, що не вдається сприймати це як негативну інформацію.

Якщо є можливість, приступайте до вибору фонду, керуючись порадами та настановами досвідченого фахівця, слова і керівництво якого, повірте, направлять вас на шлях відмінного заробітку.

Поделиться в соц. сетях

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Получите доступ Бесплатно к видео курсу сейчас и узнайте:

-Тайные законы денег, которыми пользуются миллионеры;
-Как получать 30-40% годовых с гарантиями как у банка;
-Как сохранить и приумножить деньги в условиях кризиса.

Есть что сказать? Не держите в себе: прокомментируйте:

Комментарии Facebook

Читайте также

  • Инвестиции в недвижимость

    Інвестиції в нерухомість

    З жовтня набув чинності закон, який кардинально змінює правила ринку нерухомості. Закон захищає права на об'єкти майбутнього нерухомого майна. Історій, що будівництво розпочато та не закінчено чи будівництво закінчено, але право власності оформити нерухомість не...

    Поделиться в соц. сетях

    Share to Google Buzz
    Share to Google Plus
    Share to LiveJournal
    Share to MyWorld
    Share to Odnoklassniki

  • 630309e12fb4f8.19773444

    Як придбати військові облігації через програму “Дія”

    16 вересня 2022 року Кабінет Міністрів України ухвалив постанову щодо продажу військових облігацій. Тепер усі громадяни України віком від 18 років можуть самостійно заповнювати заявку на придбання облігацій за допомогою «Дія», тим самим підтримувати українську...

    Поделиться в соц. сетях

    Share to Google Buzz
    Share to Google Plus
    Share to LiveJournal
    Share to MyWorld
    Share to Odnoklassniki

Отправить ответ

  Subscribe  
Notify of